Praktijk voor Natuurgeneeskunde Yvonne Somers


Een bijzondere en zeer effectieve manuele behandelingsvorm 
Bowen is een lichaamsgerichte techniek waarbij met duim en wijsvingers korte dwarse/rollende bewegingen gemaakt worden over spieren en bindweefsel. Er wordt geen kracht gebruikt en de behandeling is dus niet pijnlijk. Gedurende de behandeling worden korte pauzes ingelast om het lichaam de gekregen impulsen te laten verwerken. Gevolg is dat het autonome zenuwstelsel zichzelf gaat resetten en ongehinderd een eigen genezingsproces in gang kan zetten. 
De Bowen Techniek heeft een dusdanig effect op het lichaam dat genezing wordt bevorderd, pijn afneemt en de patiënt zijn energie terugkrijgt. Een behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren. Is geschikt voor mensen van alle leeftijden.
De Bowen techniek is voor mensen van alle leeftijden veilig en geschikt. Door de flexibele mogelijkheden kan de behandeling worden aangepast aan de gevoeligheid van baby's en jonge kinderen of aan de zwakke conditie van een oudere. Meestal kan er gewoon door lichte kleding heen worden gewerkt.

TIJDENS EN NA DE ZWANGERSCHAP:

Bowen babyComfortabeler naar de bevalling kan middels de Bowen Techniek.
De aanstaande moeders kunnen gedurende de gehele behandeling blijven zitten en dat maakt deze techniek voor hen uitermate geschikt. 
Bowen helpt te ontspannen in alle maanden van de zwangerschap, bijvoorbeeld bij ongerustheid over de ontwikkeling van de baby of als het lichaam "van slag" is door de verandering in de hormoonhuishouding.
In verloop van de zwangerschap verplaatst het zwaartepunt van het lichaam, 
hierdoor verandert de belasting van de wervelkolom voortdurend. 
Niet alleen zijn de wervelkolom en het bekken kwetsbaar ook wordt het bekken soepeler door de hormonale invloeden tijdens het laatste deel van de zwangerschap als voorbereiding op de bevalling.

De techniek helpt bij:

- herstel van de houding
- lage rugpijnen
- borstontsteking
- hormoonspiegel schommelingen
- postnatale depressie

Ook het kindje kan na de geboorte behandeld worden, dit omdat de bevalling heel heftig kan zijn voor moeder en kind, tegen kolieken en bijvoorbeeld de hik. 
De duur van een behandeling is ongeveer 45-50 minuten.

Herstel snel!

Praktijk Yvonne Somers
Herenweg 108 A
2465 AJ Rijnsaterwoude
E-mail: info@herstel-snel.nl
Telefoon: 0172-500266 / 06-
54304872

Wilt u meer weten over de behandelingen, 
maakt u dan een afspraak via ons contactformulier.

Aangesloten bij: RBCZ

logo RBCZ

Aangesloten bij: NVST

logo NVST